Miesten joukkueen kausi 2007-2008

18.4.2008

Miesten edustusjoukkueen kausi sujui vaikean alun jälkeen hyvin.
Miesten edustusjoukkueen kausi sujui vaikean alun jälkeen hyvin.
Eniten minuutteja tällä kaudella pelasi Mikko Eloranta, joka löytyy myös tehoindeksilistan kärjestä.
Eniten minuutteja tällä kaudella pelasi Mikko Eloranta, joka löytyy myös tehoindeksilistan kärjestä.
Macke Konkari antoi eniten koriin johtaneita syöttöjä.
Macke Konkari antoi eniten koriin johtaneita syöttöjä.

Seuraavassa Leppävaaran Pyrinnön miesten edustusjoukkueen yhteenveto kaudesta 2007-2008. Mukana myös muhkea tilastopaketti! Miehet kiittävät nöyrästi kaikkia katsojia ja toimitsijoita jotka ovat kuluvalla kaudella tukeneet joukkueen toimintaa. Erityiskiitokset tilastonikkari ja videomies Veka Rantiolle sekä takapiru Pekka Elorannalle!

LePy sijoittui III-divisioonan A-lohkossa kolmanneksi. Saldona 12 voittoa ja 8 tappiota korisuhteella 1542-1441. LePy oli sarjasijoituksensa mukaisesti sekä tehdyissä että päästetyissä pisteissä kolmanneksi paras lohkossaan. A-lohkosta FC Passe nousi odotetusti II-divisioonaan. PuHu 3 selvitti tiensä jatkokarsintaan, mutta jatkaa ensi kaudella kolmosessa hävittyään jatkokarsintaottelunsa. Dynamo putosi IV-divisioonaan. B-lohkosta Härät ja PUS-Basket selvittivät tiensä nousukarsintoihin, mutta kummallakaan joukkueella eivät rahkeet riittäneet nousuun saakka. VBV ja Pakilan Visa putosivat IV-divisioonaan. II-divisioonasta putosivat kolmoseen Sykki Seniors ja Helsingin NMKY:n kakkosjoukkue Gorilla Team.

LePyn tavoite oli nousu II-divisioonan. Tämä tavoite jäi saavuttamatta, sillä nousukarsinnat jäivät yhden voiton päähän. Ratkaisevan harmittavaksi muodostui vierastappio Karkkilan Urheilijoille kauden toiseksi viimeisessä ottelussa. Kokonaisuutena kaudesta voitaneen silti antaa loppuarvosanaksi hyvä, sillä alkukausi oli todella vaikea. Kuuden ensimmäisen kierroksen jälkeen LePyllä oli kasassa ainoastaan yksi voitto. Heittopeli kangerteli pahemman kerran ja joukkueen itseluottamus oli lähes nollissa. Allekirjoittanut vaelteli masentuneena pitkin Leppävaaran katuja ja metsiä. Kaiken kukkuraksi joukkueen tukipilari Make Haavisto mursi nilkkansa. Komean PuHu-voiton myötä peli alkoi kuitenkin loksahtaa kohdalleen, eikä Veltto Virtasta tarvinnut palkata joukkueen mentaalivalmentajaksi. Hyökkäyspelin suhteen tehtiin pientä hienosäätöä, ja jonkin verran muutoksia ennen kauden alkua kokenut joukkue alkoi hitsaantua yhteen. Voittoisan PuHu-pelin jälkeen LePy sukelsi vielä melko syvälle ottelussa FC Passea vastaan, mutta tämän jälkeen alkoi yhdeksän ottelua kestänyt voittoputki, joka miltei vei joukkueen nousukarsintoihin. Tuon voittoputken aikana LePyn peli kulki mainiosti. Taktisesti katsottuna tämä johtui paljolti siitä, että joukkueen nopea peli lähti rullaamaan. Lisäksi puolen kentän 3-2 paikkaprässi aiheutti monessa ottelussa reippaasti päänvaivaa vastustajille. Voittoputkeen mahtui suurinumeroisia voittoja esimerkiksi WB 2 vastaan (55-94), mutta myös tiukka yhden pisteen voitto Dynamoa vastaan (64-63). Joukkueen parantunutta itseluottamusta ja taistelutahtoa kuvastavat vierasvoitot EBT:tä (66-87) ja Supereita (64-89) vastaan. LePy oli molemmissa otteluissa ensimmäisellä puoliajalla reilusti häviöllä, nousten kuitenkin selvään voittoon. Nousutavoitteet kokivat kolauksen ja voittoputki katkesi kun LePy hävisi toistamiseen FC Passelle (88-61) ja seuraavassa ottelussa Karkkilan Urheilijoille (88-79). Passe oli sarjan selvästi paras joukkue mutta tappiota Karkkilalle ei parane selitellä. LePy päätti kautensa kuitenkin hienosti kun EBT voitettiin viimeisessä ottelussa luvuin 82-65. Jälkiviisaasti voidaan todeta että KaU-tappion lisäksi ratkaiseviksi tappioksi muodostuivat alkukauden häviöt Malibulle (69-72) ja Wartille (54-56).

Kaikesta huolimatta kaudesta 2007-2008 jäi positiivinen fiilis. Hienosti mennyt loppukausi lupaa hyvää ensi kautta ajatellen. Tällä hetkellä näyttää siltä että joukkueen runko on säilymässä. Ainoastaan Pasi Luomala on varmuudella ilmoittanut lopettavansa pitkän uransa (14 kautta) miesten edustusjoukkueessa. Ensi kauden kokoonpanoa saattaa lisäksi heikentää Mikko Elorannan siirtyminen kesällä armeijaan. Menetyksiä pyritään paikkaamaan nostamalla jälleen uusia junioreita rinkiin, mutta silmät pidetään auki myös mahdollisten ulkopuolisten vahvistusten suhteen.

Kuluneen kauden LePyn onnistujia voi tutkailla alla olevista tilastoista. Macke Konkari, Janne Saarme ja Jussi Somervuo kuuluivat tälläkin kaudella joukkueen tukipilareihin. Konkari pelasi selvästi varmemmin kuin edellisellä kaudella. Menetyksiä oli vähemmän, heittoprosentit olivat parempia ja niin piste- kuin syöttökeskiarvot korkeampia. Janne Saarme oli joukkueen paras pistemies heittoprosenttien pysyessä kutakuinkin samoina kuin viime kaudella. Pääosan kaudesta joukkueen kapteenina toiminut Jussi Somervuon panos ei välttämättä näy tilastoissa. Jussi oli kuitenkin ehkä joukkuein tärkein pelaaja puolustuspäässä, varsinkin paikkapuolustusta pelattaessa. Hyökkäyspäässä hänen merkityksensä oli myös huomattava, lähinnä joukkuepelin ja hyökkäyslevypallojen suhteen. Jussin kausi loppui ennenaikaisesti hänen loukattua polvensa. Ei ole välttämättä ihme että loukkaantumisen jälkeen LePy hävisi kaksi ottelua peräkkäin (juuri e.m. pelit Passea ja Karkkilaa vastaan).

Onnistujiksi lasketaan ilman muuta myös Mikko Eloranta, Juha Latvala ja Nikke Rantio. Heidän roolinsa joukkueessa kasvoi huomattavasti edelliskauteen verrattuna. ”Candyman” Eloranta uurasti kentällä suurimmat minuuttilukemat pelaten erittäin varmaotteisesti läpi kauden. Tehoindeksillä mitattuna hän oli joukkueen tehokkain pelaaja. Juha Latvala pääsi joukkueeseen sisään paljon paremmin kuin edellisellä ”tynkäkaudellaan” ja kantoi suuren osan joukkueen pelintekovastuusta. Nikke Rantio kehittyi hurjaa vauhtia koko kauden ajan, etenkin hänen heittovarmuutensa parani. Onnistujien joukkoon on myös laskettava Olavi Goussev. Uutena miehenä hän sopeutui joukkueeseen hämmästyttävän nopeasti nousten nopeasti aloitusviisikon vakiomieheksi. Aktiivisella pelityylillään hän oli LePylle hyödyllinen molemmissa kenttäpäädyissä.

Toivon mukaan LePy saa koottua hyvän edustusjoukkueen ensi kaudeksi. Nousua II-divisioonaan lähdetään jälleen tavoittelemaan. Toinen tavoite on saada ajettua nuoria pelaajia jälleen paremmin joukkueeseen sisään. Tavoitteet on mahdollista saavuttaa mikäli pahempia menetyksiä ei tule, harjoittelumotivaatiota saadaan nostettua ja joukkue pysyy terveenä.

Kasper Kepsu

Tilastopaketti

Pelatut ottelut:
Mikko Eloranta 20 (kaikki ottelut)
Markus Konkari 19
Nikke Rantio 19
Olavi Goussev 19
Juha Latvala 18
Janne Saarme 17
Jussi Somervuo 14

Peliminuutit:
Mikko Eloranta 31
Olavi Goussev 28
Juha Latvala 27
Markus Konkari 25
Janne Saarme 24
Markku Haavisto 23 (pelattuja otteluita 6)
Jussi Somervuo 23

Pisteet:
Janne Saarme 13,1
Olavi Goussev 11,7
Mikko Eloranta 11,1
Markus Konkari 10,6
Juha Latvala 9,9
Jussi Somervuo 8,1
Ville Välikangas 6,9 (pelattuja otteluita 7)
Olli Torkkeli 5,9 (pelattuja otteluita 8)
Markku Haavisto 5,3
Nikke Rantio 5,2

Levypallot:
Markku Haavisto 8,7
Mikko Eloranta 7,6
Jussi Somervuo 6,4
Juha Latvala 5,7
Janne Saarme 5,1
Markus Konkari 4,5
Nikke Rantio 4,4
Olavi Goussev 4,2

Torjunnat:
Markku Haavisto 2,2
Nikke Rantio 1,0
Mikko Eloranta 0,9
Ville Välikangas 0,7
Gijsbert van der Starre 0,6 (pelattuja otteluita 9)
Olli Torkkeli 0,5

Koriin johtaneet syötöt:
Markus Konkari 3,8
Olavi Goussev 3,5
Juha Latvala 2,8
Markku Haavisto 1,5
Mikko Eloranta 1,5
Jussi Somervuo 1,1
Janne Saarme 0,9

Riistot:
Olavi Goussev 2,4
Mikko Eloranta 2,3
Juha Latvala 2,1
Markus Konkari 2,1
Jussi Somervuo 1,8
Olli Torkkeli 1,5

Menetykset:
Olavi Goussev 3,2
Juha Latvala 2,8
Markus Konkari 2,6
Markku Haavisto 1,8
Jussi Somervuo 1,4
Nikke Rantio 1,2
Pasi Luomala 1,2
Mikko Eloranta 1,1 

Vapaaheitot (väh. 10 heittoa):
Janne Saarme 80,0
Juha Latvala 76,1
Markus Konkari 74,6
Mikko Eloranta 57,1
Jussi Somervuo 53,3
Nikke Rantio 52,2 

2 pisteen heitot (väh. 20 heittoa):
Mikko Eloranta 52,6
Jussi Somervuo 48,9
Olli Torkkeli 48,0
Juha Latvala 46,8
Markus Konkari 46,0
Janne Saarme 44,9
Ville Välikangas 43,8
Stefan Bäckman 41,9 

3 pisteen heitot (väh. 10 heittoa):
Nikke Rantio 42,9
Markus Konkari 36,5
Mikko Eloranta 34,9
Juha Latvala 29,2
Pasi Luomala 27,8
Olavi Goussev 27,8
Ville Välikangas 26,1
Jussi Somervuo 23,1
Olli Torkkeli 20,8 

Tehoindeksi (yli 10 ottelua):
Mikko Eloranta 0,520
Markus Konkari 0,519
Jussi Somervuo 0,503
Janne Saarme 0,495
Juha Latvala 0,461
Olavi Goussev 0,311
Nikke Rantio 0,307