Miehet nousivat voittoon

5.1.2009

Tässä vaiheessa LePyn miespuolustus toimii vielä hyvin: Nikke Rantio puolustaa yli ja Candyman Eloranta rääkäisee varoituksen screenistä.
Tässä vaiheessa LePyn miespuolustus toimii vielä hyvin: Nikke Rantio puolustaa yli ja Candyman Eloranta rääkäisee varoituksen screenistä.
Tässä taas ei... PuBin Miikka Kilpinen on päässyt "asemiin" LePyn korin alle.
Tässä taas ei... PuBin Miikka Kilpinen on päässyt "asemiin" LePyn korin alle.
LePy dominoi levypallokamppailuja, tässä Rantion ja Elorannan tuplavarmistus.
LePy dominoi levypallokamppailuja, tässä Rantion ja Elorannan tuplavarmistus.

LePyn miesten edustusjoukkueen ottelu Punaportin Bluesia vastaan vaikutti jo menetetyltä, mutta joukkue taisteli itselleen upean voiton luvuin 71-62 (33-35). Voitto oli miehille neljäs peräkkäinen.

Molemmat joukkueet olivat paikalla runsaalla miehistöllä. PuB Hämeenlinnasta saapui Hallille parhaalla miehistöllään 12 miehen voimin, LePyllä oli miehiä kokoonpanossa 11. Viime peleissä aloitusviisikossa häärineet Olavi Goussev, Janne Saarme ja Olli Torkkeli olivat poissa, samoin kun epäonnisesti polvensa uudelleen loukannut Jussi Somervuo. Syyskauden kohtaamisen PuB oli voittanut yhdellä pisteellä, joten jännittävää kamppailua osattiin odottaa.

 

Ottelu oli melko vaihteleva. PuB aloitti todella vahvasti siirtyen 0-7-johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Aikalisän jälkeen LePy pääsi peliin mukaan ja tasoitti pelin. Miespuolustus tiivistyi ja hyökkäyspäässä tuli onnistumisia etenkin Juha Latvalalle ja Make Haavistolle. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 14-16. Toisen neljänneksen alkupuolisko oli LePylle sysimusta. Puolustuspeli romahti, ja vahvaksi tiedetyt PuBin korinaluspelaajat pääsivät Miikka Kilpisen johdolla nostelemaan helppoja koreja. Vierasjoukkueen takamiesten annettiin myös ajaa liian helpolla korille joka hajoitti LePyn puolustuksen. PuB johti parhaimmillaan jo 14-30 ja LePy oli jo käyttänyt ensimmäisen puoliajan aikalisänsä. LePyn valmentaja Kasper Kepsu sai PuBin päätyrajan aikana kuitenkin huudettua ohjeet paikkapuolustukseen siirtymisestä, mikä osoittautui lopulta hyväksi valinnaksi. Kotijoukkue sai ennen kaikkea tukittua korin alustansa, mikä oli lopputuloksen kannalta ratkaisevaa. LePy taisteli koko ottelun ajan erinomaisella asenteella puolustuslevypalloista, jotka ovat usein paikkapuolustuksen potentiaalinen akilleen kantapää. Levypalloista päästiin myös hyvin lähtemään nopeisiin hyökkäyksiin, mutta ensimmäisellä puoliajalla niitä valitettavasti sössittiin melkoinen määrä. Ihmeellisistä menetyksistä huolimatta LePy kavensi eroa ja pääsi tilanteessa 30-33 yhden korin päähän vastustajistaan. PuB onnistui vielä neljänneksen lopussa lisäämään johtoa, mutta Ossi Reunanen piiskasi summerin soidessa psykologisesti erittäin tärkeän kolmosen naruihin. Näin puoliajalle mentiin tilanteessa 33-35.

 

LePy jatkoi toisella puoliajalla hyväksi havaitun paikkapuolustuksen pelaamista. PuB ei löytänyt lääkkeitä sen rikkomiseen, varsinkaan kun joukkueen kaukoheittopeli ei kulkenut. Entisen SM-pelaaja Lassi Utrion heittotaitoa pelättiin, mutta LePyn onneksi hän tuskaili heittonsa kanssa oikeastaan koko pelin ajan. LePyn hyökkäyspeli parani kolmannessa erässä, mikä on johdonmukaista jos puolustuspeli on kunnossa. Nopeita hyökkäyksiä päätettiin nyt paremmin ja menetykset saatiin kuriin. Latvala ja Markus Konkari pelasivat erinomaisesti ja Nikke Rantio esitti vahvoja otteita PuBin hyvätasoista korinalusmiehistöä vastaan. LePyn vaihtopenkiltä kentälle tulleet pelaajat onnistuivat myös mainiosti. Juuso Waldén puolusti erittäin hyvin ja Jukkis Karenniemi vetäisi todelliset tehominuutit kolmannessa erässä, saldona kolmonen, ”and 1”- ajo korille, riisto ja koriinjohtava syöttö. Varusmies Mikko Elorannan heitto ei ymmärrettävistä syistä ollut aivan kohdallaan, mutta hän oli puolustuspäässä tärkeä lenkki. Erän puolivälin paikkeilla tilanne oli vielä tasan 47-47, mutta erän lopussa LePy sai lyhyessä ajassa nykäistyä jo 13 pisteen johdon. Nykäisyn keskivaiheilla PuB otti aikalisän ja Utrio veti sen aikana joukkueelleen lyhyen paikanmurtoharjoituksen. Pari viimeistä minuuttia menivätkin LePyltä penkin alle ja PuB onnistui hyökkäyspäässään hyvin. Viimeiselle erätauolle mentäessä tilanne oli kaventunut (60-54) eikä peli ollut missään nimessä vielä ratkennut.

 

Viimeisellä neljänneksellä ei koreilla juhlittu, mutta LePy sai taas puolustuspelinsä kuntoon ja säilytti ottelun hallinnan. Molempien joukkueiden iskukyky heikkeni hieman kun PuBin Timo Teivaanmäki ja LePyn Make Haavisto saivat viidennet virheensä. Neljänneksen puolivälissä PuBin otteissa alkoi näkyä jo lannistumisen merkkejä kun hyökkäyspäässä ei tullut onnistumisia. Viimeinen niitti taisi olla Nikke Rantion blokki, joka oli yksi komeimmista mitä Lepuskin Hallilla on nähty. Kilpinen ajoi laidasta nousten donkkiyritykseen, mutta Nikke torjui yrityksen tylysti raudan yläpuolelta. LePy sai neljänneksen aikana lisättyä johtoaan ja vei lopulta ottelun nimiinsä yhdeksän pisteen turvin 71-62.

 

Pelin kannalta oli merkittävää että LePyn hallitsi korinalustoja ja levypallopeliä. Syyskauden kohtaamisessa PuBin isot miehet vetivät pidemmän korren, mutta nyt tällä kertaa LePyn iso kalusto oli vahvempi. Kuvaavaa on että LePyn neljä korinaluspelaaja (Haavisto, Rantio, Eloranta, Kilpelä) repivät yhteensä yli neljäkymmentä levypalloa, joista Rantion kouriin tarttui ilmeisesti miehen levypalloennätys, yhteensä 14 kappaletta.

 

LePy nousi voittonsa myötä sarjataulukossa neljänneksi kärkkymään karsijan paikkaa. Seuraavaksi joukkue kohtaa vieraissa sarjaa johtavan Härät. Ottelu pelataan Kampin liikuntahallissa 10.1. klo 17:10. Seuraava kotiottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallissa 17.1. klo 14:15, tuolloin vastaan asettuu toinen kärkijoukkue Jaguaarit. Tervetuloa kannustamaan!

 

Lennokas raportti ottelusta PuBin kotisivuilla:

http://www.punaportinblues.fi/fi/kotiottelut.html

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 17/6, Latvala 16/2, Rantio 13/14, Kilpelä 8/9, Haavisto 6/8, Karenniemi 5/0, Eloranta 3/11, Reunanen 3/1, Sarasti 0/1, Karppinen 0/1

PuB: Kilpinen 22/8, Utrio 10/4, Teivaanmäki 9/12, Viertola 6/5, Helanen 3/3, Reponen 3/3, Pirson 3/1, Aaltonen 2/7, Suominen 2/5, Lehtonen 0/1, Mattila 0/1, Iivonen 0/0