Miehet jyräsivät lopussa voittoon

25.11.2009

LePyn miesten edustusjoukkue oli ahdingossa kotiottelussaan Supereita vastaan, mutta nousi lopussa ohi niin että heilahti. Pisteet Lepuskiin lukemin 71-63 (34-46).

LePy ei ollut ottelun ensimmäisellä neljänneksellä täysin hereillä. Mistään löysäilystä ei ollut kyse, mutta keskittyminen oli vaillinaista ja peli hivenen huolimatonta. Selvimmin nämä puutteet ilmenivät puolustuspäässä jossa hävittiin liikaa 1-1-tilanteita ja palattiin liian laiskasti puolustukseen. Toisaalta Superit pelasivat ajoittain todella näyttävää koripalloa. Kokeneet ja hyvin toistensa aivoitukset tuntevat miehet saivat eleganteilla harhautuksilla, oikea-aikaisilla leikkauksilla, oivaltavilla syötöillä ja hyvällä heittopelillä LePyn puolustajat ajoittain hortoilemaan kuin Läkkitorin iloinen väki konsanaan. Tahtipuikkoa heiluttivat etenkin vanhat mestaruussarjapelaajat Blom, Pihlajamäki, Pendolin ja Salin. Ensimmäinen neljännes näin ollen vieraille 10-20.

Toisessa erässä näytti aluksi siltä että LePy pääsee otteluun mukaan. Pertsa Van der Starren tehominuutit toivat LePyn jo muutaman pisteen päähän, mutta sen jälkeen ote kirposi uudelleen. Toisen erän loppupuoliskon propagandakoripallo vei Superit jälleen karkumatkalle joka kasvoi pahimmillaan 14 pisteeseen. Puoliajalle mentiin vieraiden 12 pisteen johdossa (34-46) Jussi Somervuon kavennettua eroa Teemu Sulosen hienosta syötöstä juuri ennen puoliaikaa.

Toiselle puoliajalle kentälle asteli sisuuntunut LePy. Alkuminuutit menivät kotijoukkueelle 7-0 ja Superit joutuivat turvautumaan aikalisään. Tämän jälkeen edettiin melko tasatahtia viimeisen erän puoliväliin saakka. Ero säilyi noin viidessä pisteessä Supereiden hyväksi. Vierasjoukkue alkoi kuitenkin väsyä, sillä he joutuivat tekemään kovan työn jokaisen korinsa eteen. LePyn kova taisteluasenne näkyi sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja vihdoin joukkue pääsi tasoittamaan eron. Tätä tuntui arvostavan myös melko runsaslukuinen yleisö joka eli ottelussa mukana ja kannusti omiaan.

Kun ottelua oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia riisti erinomaisen ottelun pelannut 15-vuotias Teemu Sulonen pallon ja taisteli itsensä vapaaseen korintekopaikkaan. And 1 –vapari vielä sisään ja tilanne oli tasan 57-57. Heti perään LePyn kovimpiin taistelijoihin kuuluneen Jussi Somervuon syötönkatkon jälkeen Teme syötti Janne Saarmen yksin läpi ja LePy siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon tilanteessa 59-57. Supereiden Salin siirsi kovan suorituksen jälkeen Superit takaisin johtoon, mutta seuraavassa hyökkäyksessä Sulonen kuittasi tilanteen kovalla kolmosella (62-60). Tämän jälkeen LePy ei enää luopunut johtoasemastaan. Ilari Heino lisäsi eroa ja lopullisesti ottelu ratkesi puolitoista minuuttia ennen loppua kun Robin Ranta riisti pallon puolessa kentässä ja siirsi korinsa jälkeen LePyn jo kahdeksan pisteen johtoon. Lopulta voitto LePylle lukemin 71-63. Loppuminuuttien osalta voidaan vielä mainita että Teme Sulosen joukkuetoveri B-junnuista Antonio Thin pääsi tekemään debyyttinsä miesten edustusjoukkueessa kun peliä oli puoli minuuttia jäljellä.

LePyn pelaajista huokui ottelussa tasaisuus, sillä yhdeksän miestä teki vähintään viisi pistettä. Ilahduttavaa oli Olli Torkkelin paluu kentille vaikean nilkkavamman jälkeen. LePyllä on kasassa tasainen pelaajamateriaali joka tässäkin ottelussa oli tärkeä voiton avain. Kun vastustaja väsyi oli LePyn pelaajilla vielä virtaa kiristää tahtia.

LePyllä on nyt kasassa seitsemän peräkkäistä voittoa jolla joukkue jakaa lohkon kärkisijan Punaportin Bluesin kanssa. Seuraavaksi LePy pelaa kolmea lohkon kärkijoukkuetta vastaan putkeen (LoU, PuB, Seniors). Lauantaina joukkue matkaa Lohjan Urheilijoiden vieraaksi. Sunnuntaina 5.12 LePy kohtaa kärkikamppailussa juuri PuBin. Ottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallissa klo 12:15 alkaen. Tähän otteluun toivotaan katsomontäydeltä lepyläisiä kannustajia!

Pisteet/levypallot:

LePy: Sulonen 12/2/4s/4r, Eloranta 10/10/3r, Heino 8/2, Somervuo 7/9, Haavisto 7/5, Rantio 7/2, Torkkeli 7/2, Saarme 6/4/3r, Van der Starre 5/3, Ranta 2/6/3s

Superit (pisteet): Salin 16, Blom 15, Pihlajamäki 10, Hekanaho 8, Pendolin 7, Lappalainen 5, Kokkomäki 2