LePyn joukkueet menestyivät EHBT-turnauksessa

31.8.2009

Voittoisa T-97 -joukkue
Voittoisa T-97 -joukkue
T-96 valmistautuu pronssiotteluun LePy-värisiä kynsiä myöten.
T-96 valmistautuu pronssiotteluun LePy-värisiä kynsiä myöten.

Kolme lepyläistä joukkuetta ylsi mitaleille EHBT-turnauksessa 28. - 30.8. T-97 voitti T 97 Fun -sarjan, ja T-96 sai pronssia T 96 Fun-sarjassa. Pojista P-99 sai kultaa omassa sarjassaan. T-99 Blue oli omassa sarjassaan hienosti neljäs!

T-97 sai taas kultaa

EHBT-turnauksessa tyttöjen 97- joukkue jatkoi keväällä Porvoon Ensto-turnauksessa alkanutta voittoputkea. Loppuottelussa Wartti Basket kaatui selvin numeroin 51-26. Koko turnauksessa korieroksi kertyi peräti 251-75. Sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin LePyn Nora Talme. Seuraavaksi LePyn tyttöjen -97 joukkue tähtää menestykseen marraskuisessa Kouvolan Nordea-turnauksessa.

 Ilari Vaalavirta

-----------------------------------------------------------

T-96 taisteli pronssille

T96-joukkueelle jo perinteeksi muodostunut EHBT-turnaus aloitettiin perjantai-iltana voitolla Hongasta (25-39). Varsin selvä voitto tarkoitti näin turnauksen alkuvaiheessa lähinnä sitä, että vältettiin sunnuntain kaikkein aikaisin pelivuoro. Turnausohjelma jatkui menestyksekkäästi KaPo-ottelussa, jossa joukkue voitettiin ensimmäistä kertaa kautta aikojen, vieläpä selvin lukemin (24-15). Ottelun jälkeen tyttöporukka päätti elää päivän täyttä turnauselämää ja viettää aikaansa lounastamalla ja muita matseja katsomalla. Iltapäivällä peitottiin vielä KorsKu (38-44) puoleen väliin saakka hyvin tiukkana pysyneessä ottelussa. 

Sunnuntain välierässä vastaan astui TikS, joka teki hartiavoimin töitä tyttöjemme kaatamiseksi ja siinä onnistuikin (24-43). Myös turnauksen toinen takaisku koettiin tässä ottelussa loukkaantuneena ranteena. Takaiskuista huolimatta turnauselämä jatkui ja kynnetkin uhrattiin oman joukkueen puolesta joukkueen väreihin sointuvan lakkauksen alle. 

Neljä näin pelattua ottelua tarkoitti KorsKun kohtaamista uudelleen pronssiottelussa. Ymmärrettävästi peli oli varsin hermostunutta ja katkonaista. Vastustajan täyttyvät virhetilit ja meidän tyttöjen halu ja usko itseen viimeisillä minuuteilla ratkaisi voiton ja pronssiset mitalit (31-35) LePylle. 

Kaikkea gloriaa ei yksin 13-vuotiaille näistä mitaleista anneta vaan tolkuttoman suuri kiitos lankeaa Anulle, joka jaksaa paimentaa tuoreita teinityttöjä ja saa heidät vielä tekemään asioita oman mielensä mukaan. Lisäksi julkinen kiitos kaikille vanhemmille ei vaan tyttärensä paikalle kuljettamisesta vaan myös siitä upeasta kannustuksesta, mitä kentän laidalta kuultiin.

Mia Lundell-Viiri

----------------------------------------------------

P-99 voitti sarjansa

Tuskin oli kesälomat pidetty, kun pääsimme jo kokeilemaan, vieläkö koristaidot ovat tallella. Muutamat harjoitukset ehdimme pitää uusien valmentajien komennossa, eikä siinä ihmeitä ehditty keksiä... tai ehkä sittenkin.

Ensimmäisessä ottelussa pelasimme Keravan Kori-80:a vastaan. Vajaan minuutin pelin jälkeen Kori-80 johti ottelua 4-0, mutta sen jälkeen ei ollut epäselvää kumpi joukkue määräsi pelin suunnan. Jari ja Jim olivat treeneissä painottaneet puolustuksessa syöttölinjan peittämistä, ja kun pojat saivat alkukipsin karisemaan, alkoi tiukan puolustuspelin seurauksena pallo löytää tiensä Lepyn taitaviin käsiin. Nopeat hyökkäykset seurasivat toisiaan ja peli oli hetkessä kääntynyt LePylle. Oli hienoa katsella kuinka pojat taistelivat jokaisesta pallosta eivätkä antaneet vastustajalle pientäkään tilaa pelata omaa peliään. Lopulta voitto lukemin 43 – 26 ja katseet jo kohti seuraavaa ottelua.

Toinen ottelu Honka White –joukkuetta vastaan oli lähes toisinto avausottelusta. Puolustus oli taas todella tiivis, irtopallot haettiin innokkaasti omille ja hyökkäykset päätettiin hyvistä paikoista. Pisteet 45 – 26, ja B-lohkon voitto varmistui.

Seuraavassa ottelussa pelattiin jo pääsystä finaaliin. Vastustajamme EBT oli myös edellisvuoden turnauksessa mukana, ja silloin voitimme pelin muutamalla pisteellä. Nyt lukemat olivat 60 – 21. Tämä kertoo jo paljon. Vuoden aikana on kehitystä tapahtunut monella osa-alueella - pallon käsittely kovassakin vauhdissa onnistuu monelta pelaajalta jo todella hyvin, hyökkäyspäässä pelikaveri nähdään ajoissa ja peliä eteenpäin vievä syöttö lähtee ajoissa, siirtymä hyökkäyksestä puolustukseen sujuu nopeasti jne. Koko joukkueen ilme on ihan niinkuin koripallojoukkueella pitääkin – asennetta löytyy.

Finaalissa saimme vastaamme turkulaisen TuNMKY Lakersin. Ottelu alkoi aivan huikealla yhteispelillä – aloistusheitosta pallo omille, syöttö, syöttö ja helpot pisteet korin alta. Tiukkaa puolustusta, taistelua, heitot hyvistä paikoista ja lopulta lukemat 56 – 30 ja Lepy P99 on turnausvoittaja!

Turnauksesa myös palkitaan jokaisessa ottelussa joukkueen tsemppari. Lepyn pojista palkittiin Jaakko, Tom, Axel ja Emppu, joka oli myös joukkueen MVP, mutta se turnauksen paras asia – kultainen mitali kiiltää jokaisen pelaajan kaulassa!

Eero Erä-Esko

 

 Lisätietoja: http://www.tapiolanhonka.fi/index.php?mid=1638