LePyn 00-tytöt turnauksessa Virossa

14.6.2012

LePyn 00-tytöt toivat hopeaa Virossa pelatusta Maheda Cupista toukokuussa.

 

Laivamme starttasi Katajanokalta perjantaiaamuna 11.5. Matkaan  ehtivät ajoissa kaikki viisitoista pelaajaa, neljä äitiä ja yksi jojo. Laivasta olimme varanneet hytin hillittömälle tavaramäärälle ja suuntasimme ilman laukkuja buffaan. Tytöt saivat syödä notkuvista pöydistä rajoituksin, sillä iltapäivällä oli tiedossa ensimmäinen peli.

Saavuimme Viroon, hyppäsimme bussiin yhdessä Keravan tyttöjen kanssa ja matkasimme pari tuntia Rakvereen. Siellä kyyti kurvasi lopulta suoraan pelipaikalle. Kamat päälle, äidit ostamaan pullovettä ja tytöt kentälle. Peli vaikutti hetken tasaiselta, mutta toisessa erässä LePy kirmasi Saran ja Amandan koreilla johtoon. Loput erät veimme selkeästi, ja matsi päättyi 47-22 espoolaisille.

Ruokailuun ja takaisin peliin, nyt vastassa oli uusi joukkue, virolainen Bc Star. Tytöillä oli pinkit peliasut kultaisin numeroin, ja he näyttivät varsin sporttisilta, tosin ehkä enemmän voimistelijoilta. LePyn prässiin heillä ei kuitenkaan ollut juuri vastaansanomista, ja omat tyttömme saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Pisteitä 9 eri pelaajalle ja lopputulos 58-24 Lepylle. Tämän jälkeen vihdoin majoituspaikalle, jota etsittiin kissojen ja koirien (kirjaimellisesti) kanssa keskeltä teollisuusaluetta. Lopulta löytyi, hieman ränsistynyt ja remonttia kaipaava rakennus, josta meille löytyi kahden hengen huoneita. Suurin osa tytöistä nukahti nopeasti, ja aamulla hereillä oltiin jo ennen valmentajaa.

Lauantaina vastaan tuli PuHun 01-tytöt. Tämän kuviteltiin olevan helpompi peli, mutta PuHulla oli mieletön tsemppi ja kova puolustus. Loppua kohden LePyläiset löysivät taas omaa peliään, ja viimeinen erä 14-2 kertoo siitä. Lopputulos 46-20 meille. Tällä matsilla lohkovoittoon ja vastustajaksi FoKoPo, jonka olimme kohdanneet jo Perniössä. Matsista ei jää paljoa kerrottavaa jälkipolville, peli selkeästi LePylle 72-24. Välissä syömään ja lepäämään, edessä oli semifinaali virolaista KK Paulusta vastaan.

Väliajalla syntyi draamaa, joka oli kesken vielä pelipaikalle saavuttaessa. Pakkaa sekoitti myös pelipaikalla liikkunut taskuvarasporukka. Tiukalta vaikuttava peli alkoi hankalissa tunnelmissa, ja tyttöjen ajatukset tuntuivat olevan enemmän varkaissa kun pelissä.

Tässä matsissa sai painia ja nyrkkeillä. Kentällä pelattiin hävyttömän aggressiivista korista ja virheitä sateli molempiin päihin. Virolaisyleisö piti meteliä, ja tunnelma oli suoraan suuresta urheilutapahtumasta. Tasaisia eriä, vähän koreja. LePyläiset onnistuivat onneksi myös vapariviivalla. Viimeisessä erässä Gabi ja Tara suihkuun, mutta peli taisteltiin upeasti loppuun, 35-27 LePylle. 

Riemu täytti tässä vaiheessa koko vanhan Kalev-hallin. Tytöt olivat ansainneet kylpylän, johon koko joukkue suuntasi. Tämän jälkeen osa lähti vielä linnaan, jossa järjestettiin erikoinen disco ja illanvietto. 

Sunnuntaina edessä oli enää finaali, jossa vastustajana PuHu. PuHun kanssa pelit ovat olleet todella tasaisia koko vuoden, joten edessä oli trilleri. Kaikki 15 pelaajaa olivat nyt rosterissa. Peli eteni tasaisena PuHun pienessä johdossa. Meidän pallot eivät meinanneet pyöriä pussiin ollenkaan etenkään vapariviivalta. Pöytä unohti pysäyttää kellon ja matsi viiletti eteenpäin turhan nopeasti. Lopussa ei saatu koripaikkaa ja peli päättyi PuHun voittoon 30-32.

Tytöt pääsivät juhlimaan hopeaa pizzeriaan. Mitaleita ja pokaali mukaan, tämäkään hopea ei ollut häpeä vaan viikonlopun pelit pelattiin  hienosti! Erityisesti KK Paulusta vastaan oli loistava asenne. Kyseessä oli hyvä joukkue, jonka myös Puhu voitti vain 2 pisteellä.

Suurkiitos mahtavasta turnauksesta tytöille ja huoltojoukoille. 

Reissun aikana kaikki meni uusiksi moneen kertaan, mutta täysillä mentiin finaaliin asti. 

Reissulla nousussa:

1. Virolaiset korvapuustit

2. Aqva Spa

3. Kulkukissat

4. Loimaalaiset pojat

5. Suklaamousse

 

Laskussa:

 

1. Ammattikoulun asuntola

2. Linnadisco

3. Taskuvarkaat

4. Hajoavat mitalit

5. Virolaiset tuomarit

Bubbling under: Villu Kask

Saara Myllymäki