LePyn T00 EHBT-turnauksessa

28.8.2012

00-tytöt jaettiin turnausta varten kahteen joukkueeseen, joista toinen pelasi oman ikäistensä kilpasarjaa ja toinen vuotta vanhempien fun-sarjaa. Turnauksesta lähdettiin tietoisesti hakemaan haastetta, jotta oltaisiin kauden alkaessa entistä kovemmassa pelikunnossa.

Molempien joukkueiden peliurakka alkoi perjantaina voittoisasti: 00-sarjassa kaatui Hokkibasket, ja ekaa peliään pelannut Rebecca teki heti korin! 99-sarjassa puolestaan vastassa oli Pyrinnön kakkosjoukkue, jota vastaan tiukka, kova taistelu, peli jatkoajalle ja sieltä LePy voittoon. Vastustaja pidettiin jatkoajalla ilman koreja.

Lauantaina saatiin sitä mitä lähdettiin hakemaan eli kovia matseja. 99-sarjassa PuHun kakkosjoukkue oli todella hyvä, mutta valmentaja oli tyytyväinen kun sai vastustajan valmentajan ottamaan yhden aikalisän. Hanttiin siis pistettiin, mutta hukat olivat parikymmentä pistettä parempia. Seuraavassa pelissä 00-sarjassa kohdattiin Riento, jota vastaan pelattiin hyvällä tempolla, mutta turkulaisten astetta parempi hyökkäyspelaaminen ratkaisi matsin, 7 pistettä vastustajalle.

Illalla 99-sarjassa Honka iski toisella puoliajalla vaikka ensimmäisen voitimme, täten matsi parikymmentä pinnaa Hongalle. 00-sarjassa puolestaan vastaan tuli TiKs, joka oli pitänyt aiemmissa peleissään vastustajan alle 10 pisteessä. Kova puolustus ja träppäys ennen puolta kenttää ajoivat meidät vaikeuksiin, mutta saimme hyvin rakennettua ajoittain tilanteita. TikSin puolustuspeli piti kuitenkin huolen siitä, että tämäkin peli päättyi parikymmentä pojoa vastustajalle. Saimme kuitenkin kasaan 18 pistettä eli paljon enemmän kuin TikSin aiemmat vastustajat.

Sunnuntaina pelattiin siis molemmissa sarjoissa sijoista 5 - 8. 99-sarjassa vastaan tuli EBT, jota vastaan selkeä voitto 44-8. Hyvä puolustus ja nopeat hyökkäykset olivat aseemme matsissa. 00-sarjassa Wartti tuli hieman muista seuroista vahvistuneella joukkueellaan ja uudella valmennusjohdolla vastaan. Itä-Helsingissä oli selkeästi tehty kesän aikana hyvää työtä; joukkueen yksilötaidot ja 5 vs 5 pelaaminen oli kehittynyt huimasti edellisestä kaudesta. Peli Wartille 49-23.

99-sarjassa oli seuraavaksi vastassa KorsKu, joka edellisessä turnauksessa voitettiin pisteellä. Nyt oltiin selkeästi parempia ja onnistuttiin sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Lopussa peli oli niin vapautunutta, että Saana pisti palloa jalkojen välistä suvereenisti ja Annikan heitosta taululle päätyi joukkueen ensimmäinen kolmen pisteen kori. 00-sarjan viimeinen matsi HNMKY:ta vastaan alkoi lupaavasti ja johdettiin, mutta väsymys alkoi selkeästi näkyä monen kasvoilta eivätkä korit uponneet. Paljon harhasyöttöjä ja virheitä tuli, minkä johdosta Namika otti kiinni, meni ohi ja voitti lopulta 7 pisteellä.

Tytöt pelasivat täydellä sydämellä ja kannustivat toista joukkuetta. Osa vietti lähes koko viikonlopun Esport Centerissä. Kaikille oli tarjolla kovia pelejä, ja jokainen sai paljon peliaikaa 7 ja 8 pelaajan joukkueissa. Mukana olivat yhtä loukkaantunutta lukuun ottamatta kaikki joukkueen tytöt.

Paljon on taas opittu, tästä on hyvä jatkaa entistä kovempina pelaajina kauden treeneihin ja sarjapeleihin. Hyvä tytöt!

Saara Myllymäki