Koripallo ja LePy mukaan Leppävaaran koulun liikuntaohjelmaan

10.1.2014

Leppävaaran koulun liikuntaluokilla voi lukuvuodesta 2014 - 2015 alkaen keskittyä myös koripalloon. LePy vastaa Leppävaaran koulun koripallovalmennuksesta.

 

MIKÄ ON LEPPÄVAARAN KOULU?

Leppävaaran koulu on liikuntapainotteinen yläasteen koulu, jonka lähiympäristö tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset liikunta- ja harjoitusolosuhteet tavoitteelliseen harjoitteluun ja urheiluvalmennukseen. Liikuntaluokkien kaikille yhteinen koululiikunta (LI) ja valinnainen liikunta (LIV) antavat mahdollisuuden monipuoliseen yleis- ja taitoharjoitteluun kouluaikana ja yhdessä lajivalmennuksen kanssa tukevat laadukkaasti urheilijan kehitystä.

 

MITÄ LIIKUNTAPAINOTTEISUUS TARKOITTAA?

Leppävaaran koulun liikuntaluokkalaisilla on mahdollisuus harjoitella lukuvuonna. 2014 – 2015 keskiviikkoaamuisin klo 8.00 - 9.45 urheiluseurojen järjestämissä oman lajinsa harjoituksissa. Leppävaaran koulun oppilaiden koripallovalmennuksesta vastaavat Leppävaaran Pyrintö ja LePyn valmentaja Anssi Kousa.

Oppilailla on mahdollisuus liikkua koulun lukujärjestyksen puitteissa 7-luokilla yhteensä 4 - 6 tuntia viikossa (LI, LIV ja omalaji) ja 8 – 9 -luokilla yhteensä 4 - 8 tuntia viikossa (LI, LIV, oma lajiharjoitus ja liikunnan lyhytkurssit).

 

MITEN HAETAAN LIIKUNTALUOKALLE?

Sähköinen hakeminen liikuntaluokille 7. - 17.1.2014 espoolaisille (Wilman kautta), ulkopaikkakuntalaiset hakevat kouluun erillisellä paperilomakkeella.

Liikuntapainotukseen hakevan tulee yläkoulun hakulomakkeen lisäksi täyttää liikuntaluokan oma hakuliite, jonka saa koulun kansliasta tai koulun kotisivuilta http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus/Peruskoulut/Ylakoulut/Leppavaaran_koulu/Liikuntapainotus (tulostettava ja täytettävä hakuliite löytyy sivun alareunasta). Liikuntaluokan hakuliite on palautettava perjantaihin 31.1.2014 mennessä Leppävaaran koulun kansliaan tai postitettava koululle. Yhteystiedot: Leppävaaran koulu, Veräjäpellonkatu 4, PL 3122, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

Liikuntaluokalle hakeville järjestetään myös pääsykoe Leppävaaran liikuntahallilla (Veräjäpellonkatu 8) torstaina 6.2.2014 klo 8.30 - 11.00 (pojat) ja klo 12.00 - 14.30 (tytöt). Kutsua valintakokeeseen ei lähetetä erikseen. Valintakokeeseen voivat osallistua koululle hakuliitteensä palauttaneet oppilaat.

Leppävaaran koulun liikuntapainotukseen valitaan 48 oppilasta (ensisijaisesti espoolaisia). Päätökset liikuntaluokkavalinnoista tulevat 24.3.2014.

Tiedustelut:

Leppävaaran koulu, Rehtori Elena Savolainen p. 816 50403 elena.savolainen@espoo.fi

LePy, Marika Vilanen, marika.vilanen@lepy.fi

 

Lisätietoja Leppävaaran koulusta: www.espoo.fi/leppavaarankoulu