LePyn vuonna 2002 syntyneet tytöt ja pojat menestyivät Lampe Challenge -turnauksessa Tukholmassa

28.5.2014

Tytöt toivat turnauksesta pronssimitalit.
Tytöt toivat turnauksesta pronssimitalit.

Tunnelma oli kansainvälinen.
Tunnelma oli kansainvälinen.
Joukkueet kannustivat turnauksessa toisiaan.
Joukkueet kannustivat turnauksessa toisiaan.
Avoimen sarjan joukkue viimeisen matsin jälkeen. Voittajan on helppo hymyillä.
Avoimen sarjan joukkue viimeisen matsin jälkeen. Voittajan on helppo hymyillä.

LePyn 02-tytöt ja pojat osallistuivat Lampe Challenge –turnaukseen kolmella joukkueella, yksi tyttöjen ja kaksi poikien sarjoissa. Kotiin tuotiin hienosti pronssimitalit, neljäs ja viides sija.

Ruotsin matka oli 02-tyttöjen kauden 2013 - 2014 huipentuma. Joukkueen tavoitteena oli saada seuraavan kauden alle hyviä pelejä uusia vastustajia vastaan. Tulostavoitteet olivat maltilliset. Laivamatkalla näytti kuitenkin siltä, että tytöt olivat lähteneet pelaamaan. Buffet-illallisella tankattiin hyvin ja nukkumaan mentiin ajoissa. Joukkue saapuikin perjantaina täynnä virtaa Tukholmaan.

Joukkueen ensimmäinen peli oli latvialaista Kolibri-joukkuetta vastaan. Molempia joukkueita vaivasi selkeästi jännitys, mistä seurasi, että koreja ei ottelussa kovin monta nähty. LePyn tytöt sortuivat useisiin menetyksiin ja ohiheittoihin, joten latvialaiset veivät voiton kolmella pisteellä lukemin 18-16. Turnauksen edetessä LePy alkoi saada juonesta kiinni. Otteet paranivat ottelu ottelulta. Lauantain otteluissa Fryshuset ja Alvik saivat todeta LePyn paremmakseen. Turnauksessa ei pelattu semifinaaleja, joten yhdellä tappiolla joukkue eteni pronssiotteluun. Aikaisin sunnuntaiaamuna pelatussa pronssiottelussa voittaja oli selvillä jo aloitusheitossa. LePyn tytöt olivat keskittyneitä ja janosivat voittoa. Latvialainen Liepaja sinnitteli vielä kolmannen erän mukana, mutta neljännessä erässä LePy meni menojaan. Pronssi matkasi Espooseen lukemin 42-28.

LePy P02 osallistui turnaukseen kahdella joukkueella. Toinen joukkue osallistui turnauksen eliittisarjaan ja toinen avoimeen. Tavoitteena oli saada kovia pelejä uusia vastustajia vastaan, mutta lähdettäessä ei taidettu ihan tietää, mitä tuleman pitää.

Eliittisarjan ensimmäinen peli isossa hallissa jännitti ainakin yleisöä, mutta kentällä jännitystä ei näkynyt. Ensimmäisellä jaksolla pojat upottivat viisi peräkkäistä kolmosta, ja vastassa olleen Skuru IK:n pelihuumori katosi täysin. Toisella puolikkaalla ruotsalaisten pyllytys viimeisteltiin lukemin 43-19. Lauantaiaamuna vastaan tuli Ruotsin kiistaton ykkösjengi Norrköping Dolphins, erittäin aggressiivinen joukkue, joka hallitsi myös kovan pelin. Ruotsalaiset hyötyivät sallivasta tuomarilinjasta, eikä LePyn kolmosten nakkelu pienemmässä salissa sujunutkaan entiseen malliin, kun heitot napsahtelivat kattoparruihin. Armottoman taistelun jälkeen lopputulos delfiineille 34-26. Yhdellä voitolla mentiin puolivälieriin lohkossaan voittamatonta Latvialaista Kandavaa vastaan. Puolivälierä oli loppuun asti hirvittävä trilleri, jossa voittokori tehtiin vasta neljä sekuntia ennen loppua. LePyn tehtyä vielä taktisen virheen ei Kandavalle jäänyt enää aikaa ottaa heittoa, ja paikka mitalipeleihin oli auki.

Välierässä vastaan tuli liettualainen Knausiaus KM, joka oli ehkä paras poikien koskaan kohtaama joukkue. LePy taisteli hienosti ja jopa hallitsi ajoittain korinalustaa. Liettualaisten kymmenkunta kolmosta oli kuitenkin tekemätön paikka, joten tappio tuli lukemin 29-49. Knausiaus kuitenkin hävisi loppuottelun, mikä kertoo turnauksen erinomaisesta tasosta. Pronssiottelu alkulohkossakin kohdattuja delfiinejä vastaan eteni tasaisena puoliajalle, mutta sitten turnausväsymys vei voiton pojista. Lopputulos naapurille 41-18. Neljäs sija oli kuitenkin upea suoritus turnauksessa, jossa pelattiin tämän maailmankolkan ehdottomia huippujoukkueita vastaan.

Avoin sarja avattiin latvialaista Talsia vastaan. Pojat tsemppasivat mainiosti, mutta tällä kertaa vastustaja oli väärässä sarjassa. Tuloksena murheellinen 36-8 tappio. Lauantaiaamuna aurinko kuitenkin paistoi kirkkaammin, kun vastaan tuli paikallinen Fryshuset. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja lopputuloksena voitto 38-23. Seuraavaa peliä saatiin odotella pitkälle iltapäivään, eikä vire enää ollut parhaimmillaan. Vastaan saatiin kaikkien ässävikaisten suosikkijoukkue, Saltsjöbaden Seahawks. Vastustaja takoi muutaman kärkipelaajansa voimin taululle tylyt lukemat 50-11. Sunnuntain sijoituspeliin pojat kuitenkin kokosivat todellisen tsemppilatauksen, eikä turnauksen jäjestäneellä Polisen Basketilla ollut mitään palaa taistella voitosta. Lopputulos 28-19 oli kohtuullisen armollinen vastustajille. Viides sija kahdeksan joukkueen sarjassa oli kohtuullinen suoritus, eikä varsinkaan viimeinen matsi jättänyt mitään hävettävää. Monelle reissu oli ensimmäinen ulkomaanturnaus, josta jäi varmasti hienot muistot.

Mitalien ja hyvien loppusijoitusten lisäksi joukkueilla oli kotiin tuotavana aimo annos itsenäistymistä ja asennetta. Nuoret osoittivat kuinka osaavat toimia urheilijoina niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Ennen kaikkea joukkueet toimivat joukkueina. Tyttöjoukkueen mukana matkasi valmennusjohdon lisäksi vain yksi vanhempi, mikä kertoo siitä, kuinka itsenäinen joukkue on ja kuinka hyvin tytöt pitävät itse toisistaan huolta. Myös pojat olivat jälleen kasvaneet aimo harppauksen edellisestä reissusta ja oppineet ottamaan vastuun niin itsestään kuin joukkuekavereistakin. Joukkueenjohtajan rooli on muuttunut enemmän valvojasta huoltajaksi. Nämä pojat voi huoletta lähettää ulkomaille LePyn ja suomalaisen koripallon edustajiksi.

Tukholman Lampe Challenge oli jo yhdeksännen kerran järjestetty turnaus. Järjestelyt olivat moitteettomat. Voimme lämpimästi suositella kaikille Lampea. Mutta parhaan tuloksen saatte, kun lähdette isolla LePy-joukolla. Oli mahtava seurata joukkueiden välistä yhtenäisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. LePy voi olla ylpeä seuran edustuksesta turnauksessa!