B-tytöt karsiutuivat täpärästi valtakunnallisesta sarjasta

28.9.2015

B-tyttöjen SM-karsinnat pelattiin 19. - 20.9. Helsingin Lauttasaaressa. Viiden joukkueen turnauksessa oli palkintona valtakunnallinen sarja neljälle parhaalle.

LePyn B-tytöt matkasivat Lauttasaareen testaamaan taitotasoaan ja karsimaan paikasta valtakunnalliseen sarjaan. Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Hongan 02-joukkue, joka tiedettiin nopeatempoiseksi ja kovaa taistelevaksi porukaksi. Ottelussa kuitenkin näkyi hieman pelirutiinin puute, ja loppujen lopuksi Honka oli parempi.

Seuraavassa pelissä kohdattiin Lapuan Korikobrat. Tähän peliin tytöt olivat jo selvästi valmiimpia, ja peli olikin paljon paremman näköistä. Valitettavasti tässäkin pelissä kärsittiin tappio, mutta suunta oli jo ylöspäin.

Sunnuntaiaamuna vastaan asteli Tikkurilan TikS, jonka joukkue oli yhdistynyt HyPon kanssa ja näin saanut vahvistuksia. Pelistä samansuuruinen 12-pisteen tappio kuin Lapuaakin vastaan. Tässä vaiheessa haaveet jatkopaikasta valitettavasti kaatuivat, mutta viimeiseen peliin lähdettiin silti taistelemaan kunniasta ja omasta ylpeydestä. Viimeisessä pelissä kohdattiin turnauksen järjestänyt kotijoukkue ToPoLa, joka oli LePyn tapaan hävinnyt toistaiseksi kaikki ottelunsa. Turnausta voisi sanoa nousujohteiseksi, sillä tytöt pelasivat selkeästi parhaan pelinsä viimeiseen otteluun, ja tuloksena olikin selvä voitto.

Vaikka jatkopaikka jäikin tällä kertaa saavuttamatta, saatiin turnauksesta hyviä eväitä alkaviin alueellisen I divisioonan kamppailuihin. Positiivista oli myös pelien parantuminen loppua kohti, ja näiltä lähtökohdilta voidaankin odottaa yhä paranevia esityksiä sarjakauden alkaessa.