C-tyttöjen ja -poikien kolmas SM-turnausviikonloppu

23.3.2016
LePyn C-tytöt matkasivat viime viikonloppuna Ouluun, ja C-pojat kohtasivat tämänkertaiset vastustajansa kotikentällään.

Sunnuntaina 20.3. C-tyttöjen herätyskellot soivat viidellä alkavalla luvulla. 8 pelaajan iskujoukko pakkautui Norwegianin koneeseen kohti Oulua. Loukkaantumiset ja flunssat eivät ole päästäneet joukkuetta helpolla, mutta matkalle lähteneet tytöt eivät antaneet sen vaikuttaa. Heti kentällä oli havaittavissa, että koneeseen nousi hyvällä hengellä varustettu joukkio.

Lentojen aikataulut eivät tällä kertaa suosineet, ja joukkueella oli kulutettavana kokonainen aamupäivä pakkasen ja auringon sokaisemassa, torkkuvassa Oulussa. Mitäpä sinä tekisit sunnuntaiaamuna Oulussa? C-tytöt bussi vei turnauskoululle, jossa tytöt haistelivat koulun sisäilmaa ja seurasivat kahden Namikan, Helsingin ja Oulun, välistä aamutaistoa.

Hesalaiset aloittivat päivän säästämällä jalkojansa paikkapuolustuksella. Siihen ei oululaisilta löytynyt lääkkeitä, joten lopputulos oli melko tyly SM-sarjaan: 18-101.

Aamupäivä päätettiin lounaaseen viereisessä turkkilaisessa ravintolassa. Göreme Höyhtyä osoittautui hyvin urheilumyönteiseksi paikaksi: ovet avattiin LePylle, ja vain LePylle, tuntia etuajassa. Mehevät lihapullat ja upea salaattipöytä pitivät energian korkealla koko loppupäivän. Peukut pystyyn Göremelle! Lounaalta siirryttiin kentälle.

Namika Helsingistä tiedettiin nopeakinttuiseksi vastukseksi. Loukkaantumisten vaivaama Namika ei pettänyt. Hyvää joukkuetta vastaan on mahdollista pelata hyvää peliä. Namikan nopsat lähdöt hyökkäyksiin ja puolustuksiin pitivät LePyn tytöt kiireisinä. Vaikka LePy punnersi monta koria levypalloista, upotti vapareita, ja hienoja kolmosiakin nähtiin, Namika repi erä erältä pari kolme koria eroa. Paitsi toisessa erässä, joka meni selkeästi kymmenen korin erolla. Tappiollinen lopputulos 90-51 ei kerro koko kuvaa LePyläisten hyvästä taistelusta. Tsemppi jätti kuitenkin energiaa kentälle.

Paluulennolle ehtiäkseen LePy kiristi aikataulua. Yhteistuumin oululaisten kanssa aloitetiin seuraava ottelu puoli tuntia etuajassa.

Namika Oulusta oli voitettava, jos mieli päästä jatkopeleihin. Rasitus oli näkyvää LePyläisissä, mutta eivät  oululaisetkaan tuorein jaloin olleet liikkeellä. Tahmean alun jälkeen LePyn tytöt puristivat ottelun kulun edukseen. Tahdolla tulos alkoi kääntyä LePyläisille. Kolmannen erän murskaluvuilla LePyllä oli varaa jopa hävitä viimeinen erä kahdella korilla, ja ottelun lopputulos 78-40 oli erittäin tervetullut.

Pelien päätteeksi kiire lentokentälle muuttui odotteluksi. Paluulento saapui Helsingistä myöhässä. Perille päästiin lähempänä yhtätoista kahden uuden sarjapisteen kera. Lopputuloksena päivästä oli lohkon kolmas sija SM-sarjassa. Lohkon neljälle parhaalle on tiedossa lopputurnauspaikka. Tämä lopputulos takaa jännitystä tulevaan kotiturnaukseen, jossa vastustajina ovat kovaksi tiedostettu Tamperen Pyrintö ja BC Nokia.

C-pojat pääsivät sunnuntaina vihdoin pelaamaan SM-sarjaa myös kotiparketille. Karakallion koululla järjestetty turnaus onnistui hienosti, sillä olosuhteet Kartsissa ovat nyt kohdallaan tulostaulua myöten. Olosuhteet keräsivätkin vuolaasti kehuja vierailta. Illan päätösmatsissa oli katsojia satakunta, joten tunnelma katsomossakin oli tapahtuman arvoinen.

Aamulla aloitettiin Forssan Koripoikia vastaan, joka oli vielä sarjassa ilman voittoa. Ehkä kotiturnauksen jännitys, helpon ottelun odotus, aamuväsymys, tai kaikki yhdessä kipsasivat LePyn kolmen erän ajaksi täydellisesti. Toisaalta vastustaja pelasi ilman paineita ja tsemppasi kaikki tilanteet raivokkaasti loppuun saakka. Viimeisellä erätauolla Forssan johto oli vielä 11 pistettä, ja johto oli käynyt aiemmin jo 17 pisteessäkin. Vastustaja peluutti paria kärkimiestään täydet 40 minuuttia, joten neljännessä erässä tossu varmasti painoi. Viimeisellä neljänneksellä LePy hivuttautui pikkuhiljaa rinnalle. LePy otti aikalisän viisi sekuntia ennen loppua, ja Coach Pokkinen piirsi onnistuneen sivurajakuvion. Pallo päätyi kapteeni Leppäselle, joka pääsi yrittämään heittoa. Rafin Jahan nappasi levypallon ja laittoi suoraan ilmasta roskat säkkiin summerin soidessa. Videotarkistusta ei tarvittu, ja koko penkki juoksi spontaanisti kentälle juhlimaan. Lopputulos 63-61 LePylle.

Iltapäivällä tuli vastaan huomattavasti kovemman kaliiperin joukkue, ikäluokkaa nuorempana suvereenisti hallinnut Äänekosken Huima. Joukkue oli vielä vahvistunut SM-sarjaan, vaikka oli jo karsinnoissa voittanut kaikki pelinsä keskimäärin 53 pisteen korierolla. Tässä pelissä nousi kuitenkin esiin LePyn ehdoton vahvuus eli penkin syvyys. Jo edellisessä pelissä valmentaja oli jakanut peliaikaa tasaisesti, vaikka oltiinkin tappiolla. Nyt yhdeksän pelaajaa kellotti yli kymmenen minuutin peliajan, kun vastustajalla vastaava luku oli kuusi pelaajaa.

LePy aloitti ottelun hyvin, mutta puoliajalla Huima oli kirinyt muutaman pisteen johtoon. Huima pelaa hyvin organisoitua paikkapuolustusta ja karkaa aina riiston saadessaan nopeisiin hyökkäyksiin kovilla tehoilla. Heitot uppoavat myös kaikilta etäisyyksiltä. Toisella puolikkaalla ottelun ratkaisija löytyi kuitenkin LePyn penkiltä. Elias Kataja tykitti 21 pistettä alle 20 minuutin peliajalla. Erityisesti kolmoset (5/7) masensivat vastustajan, ja lisäksi sama mies kävi päättämässä kolme nopeaa hyökkäystä korin alta. Tähän ei Huimalta enää löytynyt vastausta, joten loppu pelailtiin sopuisasti, ja ottelu päättyi LePylle 79-64. Tapahtumasta jäi varmasti hieno maku kaikille paikallaolijoille!

Viime viikonloppu oli silti vasta alkusoittoa tulevalle LePy Super Sunday -tapahtumalle, jolloin sekä C-tyttöjen että C-poikien joukkueet taistelevat liikuntahallilla SM-lopputurnauspaikoista. Turnaus sunnuntaina 3.4. on ehdoton must jokaiselle LePy- henkiselle korisdiggarille.

Tulkaahan tsemppaamaan meidät kohti SM-lopputurnausta!