LePy käynnistää Unified-koripallotoiminnan – marraskuu on maksuton kokeilukuukausi

5.10.2016

Kuva: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta
Kuva: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta

Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripallojoukkueita löytyy yhdeksästä eri koripalloseurasta. LePy käynnistää toiminnan kymmenentenä seurana Suomessa.

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Partnereiden tärkein tehtävä on rakentaa tilanteita ja toimia esimerkkinä. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia. Unified-toiminnassa eri-ikäiset tytöt/naiset ja pojat/miehet harjoittelevat ja pelaavat samassa ryhmässä.

 

Maksuton kokeilukuukausi

LePyn Unified-toiminta käynnistyy marraskuun maksuttomalla kokeilukuukaudella tiistaina 1.11. klo 18.30-19.30 Lintumetsän koululla (Lintumetsäntie 10, Espoo). Kaikki eri-ikäiset aloittelijat ja/tai kokemusta omaavat ovat tervetulleita mukaan. Mukaan tarvitaan sisäliikuntavarustus: sisäkengät, shortsit/verkkarit ja t-paita. Jos omistaa pallon, niin se on hyvä ottaa mukaan. Treeneissä on aina mukana lainapalloja. Treenipaikalta voi myös ostaa pallon itselleen 10 euron hintaan.

Maksuttoman kokeilukuukauden harjoitukset järjestetään tiistaisin 1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. klo 18.30-19.30 Lintumetsän koululla.

 

Joukkuetoiminta käynnistyy tammikuussa

Joukkuetoiminta käynnistyy kokeilukuukauden jälkeen tammikuussa 10.1., kun Espoon koulut avaavat toiminnan taas iltakäytölle.  Vuoro pysyy samana eli tiistaisin klo 18.30-19.30 Lintumetsän koululla. Mikäli kiinnostuneiden määrä kasvaa suureksi, muodostamme kaksi ryhmää tiistaille.

 

Hinta

Maksuttoman kokeilukuukauden jälkeen halukkaat voivat ilmoittautua LePyn kevään ryhmään. Kevään toiminnan hinta on 150 e/henkilö. Joukkuetoiminta käynnistyy tiistaina 10.1.2017.

 

Lisätietoja

Sini Tiainen-Salonen (sini.tiainen15#gmail.com) tai Marika Vilanen (marika.vilanen#lepy.fi) sekä LePyn kotisivuilta osoitteesta: http://www.leppavaaranpyrinto.fi/joukkueet/unified/

 

Tervetuloa mukaan!