B-poikien otteluraportti Riikasta

24.1.2017

LePyn B-pojat ehtivtä tutustua Riikan vanhaan kaupungiin yhdessä Hongan B-poikien kanssa.
LePyn B-pojat ehtivtä tutustua Riikan vanhaan kaupungiin yhdessä Hongan B-poikien kanssa.

B-poikien toinen BBBL-sarjan kierros pelattiin Riikassa 20.-22.1.

LePyn 2002-syntyneet B-pojat pelasivat viikonloppuna toisen turnauksensa BBBL-liigassa. Pelipaikkana oli jälleen Latvian Riika, ja vanha tuttu Keizarmezsin urheilukeskus.

Tällä kertaa pelit alkoivat vasta perjantai iltana, joten päivällä pojat ehtivät vierailla paikallisessa koriskaupassa sekä tehdä pienen kävelylenkin Riikan vanhassakaupungissa. Tämä oli ehdottomasti hyvää vastapainoa muuten melko askeettiselle turnauselämälle.

Viikonlopun aikana kohdattiin kaksi latvialaista ja kaksi liettualaista joukkuetta. Perjantai iltapäivällä valmentaja Jarkko ja joukkueenjohtaja kävivät scouttaamassa viikonlopun vastustajat. Yhdessä tuumin todettiin, että niitä oli kahta sorttia. Todella kovia, ja ihan järkyttävän kovia. Yksikin voitto tulisi vaatimaan koko joukkueen nappipeliä.

Turnaus avattiin latvialaista Livania vastaan. Ensimmäinen erä näytti siltä, että edellisestä Riikan keikasta ei olisi opittu mitään. Alun tunnustelun jälkeen Latvian pojat latoivat taululle 18 peräkkäistä pistettä. Toisen erän alussa oranssit kuitenkin nostivat intensiteettiä, ja ero saatiin lähes kirittyä puoliaikaan mennessä. Loppuun saakka mentiin tasatahtiin, kunnes 36 sekuntia ennen loppua LePy nousi Markus Hyytiäisen kolkilla ensi kertaa alun jälkeen johtoon. Tämän jälkeen alkoi taktikointi virheillä ja aikalisillä. Livanille ei kuitenkaan enää heittopaikkaa annettu, ja hieno avausvoitto oli tosiasia. Viimeistään tässä kohtaa LePyn pojat todistivat, että he kuuluvat tähän sarjaan.

Lauantaiaamuna kohdattiin toinen latvialaisjengi Talsi. Tämän piti olla heikoin viikonlopun vastustajista. LePy ei kuitenkaan saanut aamupelissä jalkaa liikkeelle samaan tahtiin kuin iltapelissä. Heittoprosentit jäivät myös valitettavan alhaisiksi. Kolmen pisteen yritykset 4/19 kertoo myös huonoista heittovalinnoista. Lopputuloksena viiden pisteen tappio.

Illalla kohdattiin sitten aivan maailmanluokan joukkue, kun vastaan marssi liettualainen Mazeikiai. Joukkue on tällä kaudella ollut voittamaton niin BBBL-sarjassa kuin Liettuan omassa kansallisessa sarjassa. Alunperin tiedettiin, että voitosta ei tultaisi pelaamaan. Tällä kertaa ei pystytty antamaan edes kunnon haastetta - oranssien rivit olivat tässä kohtaa harventuneet seitsemään pelikuntoiseen mieheen. Seitsemän sankaria pelasi kaikkensa antaen loppuun saakka, tulos 45-89 kertoo kuitenkin oleellisen.

Sunnuntaina sama seitsikko lähti taistelemaan toista liettualaista Pasvalysta vastaan. Ensimmäinen puolisko pystyttiin vielä vetämään tasatahtiin. Vähillä miehillä pelattiin paikkapuolustusta, jota Pasvalyksen pojat eivät pystyneet murtamaan.

Toisella puolikkaalla kaverin heitto alkoi sitten upota, eivätkä väsyneet oranssit enää jaksaneet taistella samaan tahtiin levypalloista. Tappio lopulta lukemin 38-58.

Vaikka turnauksesta ei yhtä enempää voittoja saatu, reissu oli jälleen ehdottoman onnistunut. Kokemusta kertyy koko ajan lisää, ja jokainen poika kehittyy silmissä. Valmentaja totesikin, että kun tämä pelaamisen taso saadaan siirrettyä kotimaan sarjoihin, saadaan varmasti hyviä tuloksia. Turnauksen onnistujista pitää nostaa erityisesti esiin Robin Pihlström ja Hugo Gillberg. Kolmen kovan puolustajan poissa ollessa nämä kaverit kantoivat joukkuetta reppuselässä viimeiset kaksi peliä. Tällä asenteella mennään vielä kevään turnauksissa pitkälle.