​Westside - Espoon kaksi suurseuraa sopivat yhteistyöstä poikapelaajien eteenpäinviemiseksi

5.2.2018

Westside-yhteistyö tarjoaa poikajunioreille mahdollisuuden jatkaa uraansa kotiseuransa LePyn ympäristössä.
Westside-yhteistyö tarjoaa poikajunioreille mahdollisuuden jatkaa uraansa kotiseuransa LePyn ympäristössä.

LePy ja EBT ovat sopineet yhteistyöstä poikien 2002 ja 2003 ikäluokissa. Tavoitteena on taata hyvät valmennus- ja harjoitusmahdollisuudet eteenpäin pyrkiville poikajunioreille. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside.

Yhteistyöllä saadaan kilpatavoitteiset vuosina 2002 ja 2003 -syntyneet poikapelaajat harjoittelemaan yhdessä laadukkaassa valmennuksessa. Pelaajamäärä mahdollistaa myös kaksi harjoitusryhmää, joten kaikilla halukkailla tavoitteellisesta toiminnasta kiinnostuneilla pojilla on mahdollisuus olla mukana. Molemmilla seuroilla on edelleen omat harrastejoukkueet A- ja B-ikäluokissa.

LePy ja EBT ovat tehneet laadukasta juniorityötä jo useamman vuoden ajan. Suomessa vallitseva koripallobuumi ja nuorten koripalloilijoiden esikuvaksi noussut Lauri Markkanen ovat vaikuttaneet siihen, että seurat kasvavat huimaa vauhtia. Westside-yhteistyöllä halutaan mahdollistaa laadukkaan valmennuksen lisäksi paremmat olosuhteet kilpatavoitteisesti harjoitteleville pelaajille.

Nuorten valtakunnallinen sarjatoiminta uudistuu kaudelle 2018-2019. Entisen kolmen ikäluokan sijaan Suomen mestaruudesta taistellaan tulevalla kaudella 14-, 15-, 16-, 17- ja 19-vuotiaiden ikäluokissa. Kilpailukykyisen joukkueen saaminen vanhimmissa ikäluokissa on seuroille hankalaa. Yhdistämällä vanhimpien ikäluokkien toimintaa naapuriseuran kanssa Espoossa halutaan taata nuorille mahdollisuus jatkaa harrastustaan kilpatasolla omassa kotiympäristössään. Westside pelaa kaudella 2018-2019 valtakunnallisissa sarjoissa sekä 2002 että 2003 ikäluokissa.

Espoo on koripallokaupunki. Espoossa pelaavat Suomen kolmanneksi suurin seura Leppävaaran Pyrintö eli LePy sekä Suomen kuudenneksi suurin seura Espoo Basket Team eli EBT. LePyllä on yhteistyöjoukkue PuHu Junioreiden kanssa naisten 1. divisioonassa nimellä Ringside. EBT:llä on joukkue Naisten Korisliigassa sekä miesten 1. divisioonassa.

Westsiden valmennustiimi julkaistaan lähiaikoina. Joukkue aloittaa toimintansa toukokuussa 2018. Mukaan ovat tervetulleita kaikki tavoitteelliseen toimintaan sitoutuvat vuosina 2002 ja 2003 -syntyneet poikapelaajat.

LePy järjestää asiasta tiedotustilaisuuden torstaina 8.2. klo 19.30 Leppävaaran Urheiluhallilla. Paikalle ovat tervetulleita pelaajat ja heidän huoltajansa.

Lisätietoja seurojen toiminnanjohtajilta:
LePy: Marika Vilanen, 044 567 0777, marika.vilanen@lepy.fi
EBT: Pipa Böök, 040 635 8200, pipa.book@ebt.fi